20.07.2024

Глоба от 130 хил. лева за лош ремонт на бул. ”Шипченски проход”

Столична община ще наложи глоба от 130 хил. лева на фирма “Пътища и съоръжения“, която извършва ремонта на бул. Шипченски проход и бул. Асен Йорданов.
Санкцията е заради некачествено положен асфалт, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова.

„До този момент няма да им бъдат признати работи на стойност 553 хил. лева“, каза столичният кмет и допълни, че общината няма да плати докато фирмата не положи качествено асфалта.

„Санкцията по договор, която ще наложим до този момент, е 130 хил. лева“, уточни Йорданка Фандъкова, цитирана от „Фокус“.

„Санкциите са сериозни, но ще настоявам фирмата да си свърши работата, за да можем да пуснем движението и там, както бяхме поели ангажимент“, подчерта още кметът.

Ремонтът на „Дондуков“ приключва в края на октомври

Фандъкова потвърди, че за 15 септември бул. „Княз Ал. Дондуков“ ще бъде отворен в участъка от ул. „Сердика“ до ул. „Раковски“ и в участъка от ул. „Кракра“ до бул. „Васил Левски“. Веднага след това ще бъде затворен участъкът от ул. „Раковски“ до бул. „Васил Левски“.

„Там ще имаме известно облекчаване на движението. Ще трябва да проявим търпение, за да приключим проекта. Срокът, за който получих уверение, че ще могат да се справят, е до края на октомври. Срокът по договора е по-късен“, поясни кметът.

Фандъкова припомни, че заради промяната в настилката се е наложило ремонтът да бъде по-дълъг.

Кметът днес се включи в символичното боядисване на пешеходни пътеки от кръстовището на ул. „Ген. Гурко“ и ул. „Дякон Игнатий“, с което бе даден стартът на кампанията „Убий скоростта, спаси дете!“, посветена на безопасността на децата и първия учебен ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *