25.07.2024

Новата Мис Америка иска да е губернатор

23-годишната Кара Мунд, която е Мис Северна Дакота, спечели титлата Мис САЩ. Красивата американка вече обяви своите политически амбиции.
Агенциите отбелязват, че Кара Мунд разкритикува американския президент Доналд Тръмп за намерението му да изтегли страната от Парижкото споразумение за климата.

Състезанието се състоя вчера вечерта в курорта Атлантик сити в щата Ню Джърси. Претендентките бяха 51.

Победителката живее в град Бисмарк в Северна Дакота.

В интервю преди финала Мунд определи решението на Тръмп за климатичното споразумение като погрешно и каза, че има доказателства, че климатът се променя и че САЩ трябва да са на масата на преговорите по климатичните въпроси.

Кара Мунд сподели също, че целта й е да бъде първата жена, избрана за губернатор на Северна Дакота. Тя заяви, че иска да има повече жени на всички нива в правителството.

Подгласнички на красавицата бяха Мис Мисури Дженифър Дейвис, Мис Ню Джърси – Кейтлин Шофел, Мис Окръг Колумбия Бриана Кинси и Мис Тексас Маргана Ууд.

Стихиите Харви и Ирма присъстваха образно казано на финала на състезанието. Мис Флорида Сара Чжън отправи послание за солидарност към жителите на щата си, ударен от урагана вчера.

Мис Тексас Маргана Ууд пък благодари на родния си град Хюстън, излъчил я на финала на конкурса. Градът беше наводнен от урагана Харви и Маргана Ууд изрази солидарност с пострадалите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *