Чака се присъдата на акушерката Емилия Ковачева

Споделете лесно и бързо тази публикация

Приключва делото срещу акушерката Емилия Ковачева, подсъдима за опит за убийство на бебе. За днес са насрочени финалните пледоарии, преди съдът да обяви присъда
41-годишната Ковачева е подсъдима за опит за убийство на 4-дневната Никол. На 17-и срещу 18 април 2015 г. през нощта Емилия Ковачева преби с юмруци и шише и души новороденото момиченце, защото плачело повече от другите новородени в отделението и я изнервяло. Боят бе записан от видеокамерите в неонатологията на “Софиямед”, а животът на Никол бе спасен от лекарите в друга столична болница.

2,5 години след побоя процесът срещу акушерката е на финалната права.

Според прокуратурата обвинението разполага с достатъчно доказателства. Фактът за това, че Емилия Ковачева е била на работа, когато е било пребито бебето и че тя е причинителят на това телесно увреждане, е безспорен. Това показа петорната техническа експертиза, потвърждаваща автентичността на записите от камерата в отделението на болницата.

Защитникът на акушерката Владислав Янев твърди обратното – Ковачева е невинна, доказателствата срещу нея – записи, свидетели, експертизи – са манипулирани, съдът и прокуратурата са пристрастни, а медиите сатанизират клиентката му. Янев твърди, че Никол не е била бита, а е била изпусната, но не от Ковачева.

Самата Ковачева мълчи, но преди финалните пледоарии ще може, ако иска, да даде обяснение. Ако бъде призната за виновна акушерката може да получи доживотна присъда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *