Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Общество Последни новини

Поставиха камери в ясли в центъра на Пловдив

Видеонаблюдение вече действа в яслите в центъра на Пловдив.

Към момента обаче детските заведения са оборудвани с камери само в общите помещения, като коридори, стълбища и приемни помещения.

Предстоят разговори с родителите, които ако се съгласят, камери ще бъдат сложени и в спалните на хлапетата, както и в помещенията, в които те играят и се забавляват. Това съобщи кметът на района Георги Стаменов, цитиран от „Монитор“.

Той уточни, че от 4 септември т.г. видео наблюдението в три от общо четирите ясли в района в общите помещения е вече факт.

„За игралните и спалните помещения се изисква съгласие от родителите, което те трябва да заявят писмено с декларации. В яслите, които са ни на пряко подчинение в района, предстои през септември и октомври да създадем обществени съвети. Ще говорим с родителите и ако има съгласие от тях, то ще монтираме камери и в спалните, и в залите за игри”, уточни кметът Стаменов.

По думите му ако това се случи, то родителите ще получат код за достъп и ще могат онлайн да виждат какво прави детето им в яслата. „Това да имат код за достъп и да наблюдават поведението на детето си е нещо напълно нормално, но пълното въвеждане на системата за видео наблюдение изисква време. Може да има родители, които не желаят, примерно, детето им да бъде снимано”, каза още районният кмет.

Той уточни, че майките няма да плащат допълнително над месечната такса за камерите, както и че при видео наблюдение те ще знаят, че имат 100% сигурност за детето си. Трите ясли в район „Централен”, в които са монтирани камери, са: „Вълшебно детство”, „Детска ясла на мечтите” и „Приказен свят”. Техниката на стойност 3560 лв., дарение от частна фирма, дава възможност случващото се в детските заведения да бъде не само наблюдавано, но и преглеждано с минала дата.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *