Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Последни новини

Махат паветата от „Дондуков“, слагат асфалт

Столична община маха паветата от булевард „Княз Александър Дондуков“ и слага асфалт. Кметът на София Йорданка Фандъкова настоява Министерството на културата да разреши в участъка от улица „Г.С. Раковски“ до бул. „Васил Левски“ да бъде асфалтирана, предава Дарик. Според местната власт по този начин ще се запази последователността на настилката на булеварда в посока моста „Чавдар“.

Ако вече си мислехме, че ремонтът е към края и окончателното решение на общината са паветата, то поредна изненада идва от „Московска 33″. Въпреки че половината булевард вече е готов и движението по него е пуснато, кметът Йорданка Фандъкова иска останалата част от него да бъде не с паважна, а с асфалтова настилка. Подобно на паветата от бул. „Прага“ и за тези по „Дондуков“ се иска позволението на министъра на културата.

„Аргументите ми да помоля за ново преразглеждане на този етап са, че движението по бул. „Дондуков“ е много натоварено, паважната настилка в силно натоварени булеварди създава повече шум, прах. Надявам се да получим разбирането от министъра и от комисията“, каза кметът.

Фандъкова посочи, че и в други европейски столици паветата отстъпвали на асфалта: „Големи булеварди, по които има натоварено движение, и във Виена, и в Париж сме виждали, че паважната настилка се сменя с асфалтова“.

Следващата седмица ще стане ясно каква ще е съдбата на булевард „Дондуков“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *