Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Политика

Марешки: Независими сме, защото от нас нищо не зависи

Корупция, неработеща съдебна система и мачкане на бизнеса плашат чуждите инвеститори.
Това обяви пред bTV лидерът на «Воля“ и зам.-председател на парламента Веселин Марешки. По думите му през 2016 г. спрямо 2015 г. чуждите инвестиции са намалели с 1 милиард лева, а в същото време в Румъния са се увеличили три пъти – на няколко милиарда.

Това е оценката на света за управлението в България, коментира лидерът на Воля.

Според него в случая с „Дунарит“ прозират частни интереси. Марешки определи икономическия министър Емил Караниколов като пионка. Той е от квотата на Патриотите, а е подаден от друго място, коментира Марешки. Това си е кадър на Делян Пеевски, той е от неговия кръг, допълни лидерът на „Воля“.

По думите му също подадени от друго място са били и кандидатите на Патриотите за Висшия съдебен съвет.

Кандидатът на Патриотите за ВСС те не са го познавали, не са му знаели биографията, тоест той също е подаден отнякъде, отбеляза още Веселин Марешки. Оказва се, че човекът бил 12 г. адвокат, а не прокурор, както го представиха те.

Относно сваляне на доверието към правителството Марешки коментира:

Даваме им шанс, но те нищо не правят. Аз ги дразня много и това показва моята независимост, допълни Марешки по повод желанието на партията му да бъде поискан вот на недоверие на правителството.

На практика почти не си говорим с ГЕРБ. Те се чувстват самодостатъчни с Волен Сидеров, Валери и Каракачанов“, призна още Марешки. Ние сме независими, защото от нас нищо не зависи, пошегува се той.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *