Рекорд на „Гинес“ в България – подреждат мозайка от 1 милион бонбона

Споделете лесно и бързо тази публикация

Изграждат лого с размерите на волейболно игрище в София на 29 септември

Огромна мозайка, изработена в България, ще влезе в „Книгата за рекорди на Гинес“! Световният рекорд ще бъде поставен в София на 29 септември. Впечатляващият пъзел ще бъде изграден от около 1 милион от най-популярните шоколадови бонбони на марката M&M’s. Те ще бъдат наредени един по един на площ от 161 квадратни метра – представете си големината на покрито с бонбони игрище за волейбол. Рекордът ще бъде регистриран като най-голямата мозайка от бонбони M&M’s в раздел „Най-голямо лого“.

В момента в „Книгата за рекорди Гинес“ като най-голяма мозайка от бонбони M&M’s е записано постижение от 11,5 квадратни метра. Рекордът е поставен в американския щат Айдахо през 2014 г. 17-годишният тогава Джаксън Маккензи подрежда пъзела от бонбонки заедно с приятели и семейството си в продължение на 6 дни. Цялата мозайка е от 70 980 бонбона или по около 6160 на квадратен метър.

Предварителните анализи за доста по-мащабния рекорд, който ще бъде поставен в България, показват, че много по-голямото мозаечно лого би трябвало да съдържа по около 6400 бонбона на квадратен метър. В крайния си вариант мозайката ще е с размери 23 на 7 метра, а общият брой използвани бонбони трябва да надхвърли 1 милион. Проектът е реализиран от Mars Associates, като служителите от България ще са хората, които ще подреждат мозайката и ще поставят световния рекорд.

Най-голямато мозайка в света под формата на лого от бонбони M&M’s ще бъде завършена на 29 септември, а всички желаещи да видят финализирането й и поставянето на рекорда на „Гинес“, могат да го направят на 29 септември в 12 часа в Paradise Center на бул. „Черни връх“.

Присъединете се към нас в правенето на история!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *