Проф. Миланов: “Пирогов” се бори с липсата на финансиране и кадри

Споделете лесно и бързо тази публикация

Няма драма при освобождаването ми от “Пирогов”. Това коментира проф. Милан Миланов в студиото на сутрешния блок на БНТ „Денят започва”. Медикът е работил на граждански договор към лечебното заведение, който е сключен за една година. Споразумението било прекъснато в края на август. Професорът обаче разбрал за решението на 4 септември.

Изненадващото освобождаване от работа идва след повече от 40 години работа в болницата. Професорът коментира, че не е вярна съобщената от болницата информация, че е бил освободен поради връщането на титуляра на поста, на който той е бил назначен на граждански договор, защото въпросния лекар се е бил върнал на работа още през март месец. Според него новият директор на „Пирогов” проф. Асен Балтов е взел това решение, след като разбрал, че проф . Миланов „говори против него и против болницата”.

„Пирогов” е един изключително сложен механизъм, ако човек не го познава, той ще затъне в такива неща, които ще му вземат главата, коментира проф. Миланов. По думите му крайното недофинансиране е най-крайното нещо в лечебното заведение. Налице е също така тежък недоимък на кадри.

Относно други проблеми, пред които е изправена болницата, проф. Миланов смята, че сериозен такъв е ниското заплащане на сестрите, които напускат болницата, за да идат да работят в чужбина. Част от специалистите също се насочват и към частни болници, където се дават повече пари за труд. Ние в България се превърнахме в безплатно висше медицинско образование за Европа, коментира проф. Миланов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *