Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Политика

Радев обеща строго наказание за катаджията, взел 36 000 лв.

С цялата строгост на закона ще бъде наказан задържаният полицай с 36 000 лв. подкуп, коментира пред журналисти в парламента вътрешният министър Валентин Радев.
Служителят на столичната „Пътна полиция“ Венцислав Евтимов бил задържан, след като получил исканата сума от бизнесмена Дамян Христов. Евтимов, който работи в КАТ от 2004 г., е в ареста за 72 часа.

„Не столичен полицай, а какъвто и да е, който си позволи да наруши закона и прави нещо такова, страда по текстовете от закона. Отиваме там, правим операция, очакваме някакво лице и изведнъж ни изненада служител на МВР. Наказанието ще бъде с цялата строгост на закона. Няма значение какъв е и хубавото е, че ние сме го хванали, а не продължава да прави нещо. Повече от това не мога да ви кажа. На бизнесмена един път са му взимали автомобила, той е плащал нещо, но човекът е казал: „втори път да плащам, как да стане това“. Някой явно има нужда от пари и го прави по този начин“, категоричен бе Валентин Радев, цитиран от „Фокус“.

Това бил вторият откуп, искан от Христов. През лятото му откраднали и камион. Тогава платил 10 000 лева.

„Така не може да се постъпва, човекът е бизнесмен, върши някаква полезна работа, изкарва заплатите на тези служители, което е много лошо. Разследваме. Изненадата и за мен е голяма. От 50 000 души със сигурност има някой, който е влязъл някъде по някакви схеми. Всеки чувства, че във врата му диша буквално някакъв друг полицай. Ще видим какъв е, колко години е работил, какъв е бил задържаният“, каза още вътрешният министър.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *