23.07.2024

УМБАЛ „Дева Мария“ щурмува Медицинските Оскари с модерни технологии и комфорт за пациентите

Церемонията ще награди лекари и болници на 10 октомври в София

Бургаската университетска болница „Дева Мария“, като най-бързо развиващото се лечебно заведение у нас, получи номинация от партньорите на Медицинските Оскари. Церемонията ще се състои на 10 октомври в балната зала на хотел Премиер Бест Уестърн в София.УМБАЛ „Дева Мария“ се превърна в основен фактор в здравеопазването в Югоизточна България. Стартирала през 2009-та година с 3 отделения, днес болница „Дева Мария“ разполага с 13, последното от които – това по медицинска онкология, ще бъде открито след няколко дни. Половината от отделенията са с трето, най-високо ниво на компетентност. Към болницата функционират три клиники- – Клиника по ортопедия и травматология, Клиника по съдова хирургия, Клиника по обща хирургия. В най-новото си отделение, университетска болница „Дева Мария“ отново погледът е върху пациента и неговият комфорт.
БОЛНИЦА ДЕВА МАРИЯ2
Програмата, по която ще се лекуват пациентите в отделението по медицинска онкология, ще включва освен медицинска, и психологическа помощ, като двете ще вървят паралелно една с друга.Всички отделения в болницата са оборудвани с техника от последно поколение, която се подновява непрекъснато, за да се поддържа високият стандарт, с който са свикнали пациентите на болницата. В здравното заведение работят висококвалифицирани лекари, както и хабилитирани лица. Наред с това болницата е акредитирана като база за обучение към Медицинските университети в Пловдив и Варна, активно инвестира в обучението на бъдещи кадри. В университетска болница „Дева Мария“ се извършват знакови операции с много висока степен на сложност. Само преди дни болницата стана първото лечебно заведение извън столицата, в което се извърши операция на редкия Синдром на лешникотрошачката. Операцията в „Дева Мария“ бе трета от този род в България. Болницата е в партньорство с най-големите имена в българската медицина, които преглеждат в Бургас по график, за улеснение на пациентите в региона.Наред с инвестициите в човешки и технологични ресурси, в университетска болница „Дева Мария“ инвестират и във високотехнологични решения. В болницата е внедрен софтуер, който намалява административната тежест върху персонала със 70%.
БОЛНИЦА ДЕВА МАРИЯ1
Създадено е мобилно приложение за комуникация с пациентите след хоспитализация, което да ги подсеща за изпълнение на предписаното лечение. Мобилното приложение все още е в тестов период и се очаква пускането му до няколко седмици. Внедрена е телемедицина, която проследява жизнените показатели на пациентите след изписване от болницата. Това става посредством апарати от последно поколение, които правят мониторинг на състоянието на пациента и предават данните на лекуващия го лекар в реално време.Болницата е поставила пациента в центъра на своята дейност. В нея функционират отдели, изцяло насочени към болния и неговия комфорт по време на престоя. Отдел „Лични координатори“ е свързващото звено между пациента и болницата и е създаден след продължителен мониторинг на затрудненията, които срещат хората, потърсили помощ в здравните структури. За шест месеца от своето създаване, отдел „Лични координатори“ успя да се наложи в пациентските общности и вече много хора в Бургас имат своя личен координатор, който е готов да отговори на всеки техен въпрос, дори и дълго след като са напуснали болницата. За улесняване на комуникацията с пациенти от други държави, в болницата е създаден и център за чуждестранни пациенти.Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината, която ще бъде връчена по време на церемонията за Медицинските Оскари, ще отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 ще подкрепи националната кампания „Не на насилието“, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“. Наградите ще бъдат в категории: GRAN PRIX – Голямата награда за цялостен принос в медицината. Професионално признание, Медицински Иновации и инвестиции, Професионализъм в медицината, Доктор на годината, Болница на годината, Клинично сътрудничество и работа в екип, Социална отговорност и човешки ресурси, Международно признание, Мениджмънт и други. Подробности за категориите и критериите в сайта на организаторите: http://vipcompr.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *