Лактима Балкан стартира кампания “Здраве за децата на България”

Споделете лесно и бързо тази публикация

На 30 септември (събота) и 1 октомври (неделя) 2017 година от 10 до 17 часа пред младежкия център в Пловдив ще се проведе уикенд на игри без бариери „Щастливи за ръка”, където “Лактима Балкан” избра да стартира национална социално отговорна кампания “Здраве за децата на България” , посветена на подпомагането на родителите в изграждане на навици за здравословно хранене и активно движение. Кампанията включва серия от образователни лекции и подкрепа на детски спортни клубове.

image5

Неслучайно, като част от инициативата Лактима Балкан подкрепи детския баскетболен отбор “Академик – Бултекс 99”. По този повод децата на възраст между 12- 14 год. ще получат новите си спортни екипи по време на игрите. Събитието подкрепя интегрирането на хората с увреждания.
image4
“Физическа активност и балансирано хранене са в основите на изграждане на здрав детския организъм. Лактима Балкан има за цел да подкрепи българската майка, както със здравословни продукти в дома, така и навън, като създава условия подрастващите да спортуват и имат култура на балансирано хранене”, коментира Михаела Христова изпълнителен директор на компанията.
Освен финансова подкрепа към отбора всяко семейство на дете ще получи продукти на компанията, които ще подпомогнат поддържане на нужното ниво на калций, което е от изключителна важност за подрастващите според мнозина диетолози.
image3
Продължението на кампанията “Здраве за децата на България” ще продължи в много градове в България като предстои да се проведат серия от активности, образователни лекции в училища, спортни зали и др. обществени мероприятия.

Вярвайки в идеята, че хората са истински шампиони с воля, независимо от техните умения и възможности, независимо от възрастта и способностите им, Лактима Балкан призовават за повече здраве и повече спорт с млечни напитки за здравословен и щастлив ден.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *