“Барса” се включи в протеста срещу Испания

Споделете лесно и бързо тази публикация

Въпреки че по принцип се опитва да пази неутралитет, поне на официално равнище, футболният клуб „Барселона” този път се включи в действията на каталунските дейци за независимост от Испания.

Клубът, който винаги е бил символ на желанието за независимост на каталунците, обяви, че се присъединява към общата стачка в автономната област на 3 ноември.

„ФК Барселона се придържа към позицията, насърчавана от Бюрото за демокрация и следователно клубът ще остане затворен утре”, пише на профила на отбора в социалната мрежа „Туитър”.

В последните години „Барселона” понесе доста глоби от УЕФА заради пропагандирането на отделянето от Испания. Европейската централа строго забранява всякакъв примес между футбол и политика, заради което постоянно веещите се флагове на Каталуня и призиви за отцепване вече са донесли стотици хиляди евро глоби на клуба и дори предупреждения за лишаване от домакинство.

Отборът игра мач срещу “Лас Палмас” точно на 1 октомври, в деня на проведения референдум в областта, заради който обаче бе преценено, че има опасност за сигурността и не бе допусната публика до “Камп Ноу”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *