Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Коментари Най-четени Политика

Туроператорите искат оставката на Ангелкова?

Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти настоява министърът на туризма Николина Ангелкова да подаде оставка заради „липса на професионални компетенции и административен капацитет за справяне със задълбочаващите се проблеми на българския туризъм“, предава dnevnik.bg

Според туроператорите данните за броя на чуждите туристи се преувеличават, националната туристическа реклама е лишена от стратегическа визия, туристическият маркетинг е хаотичен, липсват и маркетингови активности в мобилни формати и в социални платформи.

Туроператорите твърдят, че общественото мнение се манипулира систематично за истинското състояние на входящия туризъм в България с погрешни данни за броя на чуждестранните туристи, надвишаващи значително реалния брой.

Те оценяват състоянието на националния туристически портал www.bulgariatravel.org като катастрофално и отбелязват, че от началото на 2015 г. той е без активност. Според организацията българската държава подпомага рекламните кампании на чуждестранни туроператори със свои средства, липсва прозрачност в процедурата и критериите за избор на получателите на държавната помощ, нарушава се свободната конкуренция като чуждестранни икономически субекти се поставят в по-благоприятно положение спрямо българските туроператори.

Организацията се възмущава, че продължава да се бави недопустимо въвеждането на автоматизирана Единна система за туристическа информация ЕСТИ, от която се очакваше да стане ключов инструмент в борбата със сивата икономика.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *