7.5 млн. л бира изпита на Октоберфест

Споделете лесно и бързо тази публикация

Най-големият празник на бирата в света – Октоберфест – за две седмици и половина е бил посетен от 6,2 милиона души, с 800 000 повече, отколкото миналата година.
Гостите на фестивала са изпили през това време 7,5 милиона литра бира или с 1,4 милиона повече, отколкото през 2016 година.

Тези статистически данни бяха обявени днес от говорителя на градската управа в Мюнхен Йозеф Шмид на пресконференция, предавана по телевизионния канал Байеришер рундфунк, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

Сегашният Октоберфест бе успешен, каза Шмид и уточни, че от чуждестранните гости най-голяма е била групата на американците, следвани от британците и французите.

Медицински услуги са потърсили 3400 посетители на фестивала. На 670 от тях е била оказана медицинска помощ заради алкохолно отравяне. Най-често на участниците в Октоберфест са били правени леки операции – в 1800 случая лекарите са зашивали прорезни рани.

Говорител на мюнхенската полиция каза днес на пресконференцията, че по време на Октоберфест от неговата територия полицията е получила 1900 повиквания, били са задържани по различни причини 580 души, 262 души са съобщили за кражби. През двете седмици и поливина на територията, на която се е провеждал фестивалът, са били регистрирани 314 случаи на насилие.

Октоберфест бе открит на 16 септември и приключва днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *