40% от заплатите за юли на персонала на МБАЛ-Враца са изплатени

Споделете лесно и бързо тази публикация

Изплатени са 40% от заплатите за юли на персонала на врачанската болница. Днес обаче служителите отново протестират. Възловият за движението във Враца булевард “2-ри юни” беше блокиран от врачани и медици, предава БНР.

Гражданското недоволство е в подкрепа на болницата, която е пред фалит и в риск да загуби персонала си.

Лекарите от болницата са доволни от преведените заплати за месец юли, но се съмняват, че има решение за това как оттук нататък ще получават заплатите си и най-важното – тежкото финансово състояние на болницата пречи тя да изпълнява своите задължения и пречи пациентите да бъдат лекувани качествено.

Изключително динамична е ситуацията в болницата. На този етап не се знае колко са подадените заявления за напускане:

Това е предизвестие с едномесечен срок. Причината за настоящата ми молба е системното неизплащане на трудовите ми възнаграждения от страна на болницата в срок, както невъзможността за осъществяване на медицинска дейност според правилата за добра лекарска практика поради недостиг на основни медикаменти и консумативи, сподели по-рано лекар от болницата във Враца.

От ръководството на лечебното заведение са категорични, че търсенето на възможност за оздравяване на лечебното заведение, съвместно с Министерството на здравеопазването, ще продължи и другата седмица.

Следобед Общинският съвет във Враца ще гласува да разсрочи с една година дълговете за местни данъци и такси на болницата в размер на 490 000 лева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *