Иновациите в здравословния начин на живот на фокус в Медицинските Оскари

Споделете лесно и бързо тази публикация

Церемонията е на 10 октомври в хотел Best Western Premier Sofia Airport

Иновациите в здравословния начин на живот също ще бъдат отличени по време на Медицинските награди, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън. С номинация в категория Иновации в конкурса участва и уникалния за страната ни център DNASportFit.
Церемонията за Медицинските Оскари ще се състои на 10 октомври от 20 ч. в столичния хотел Best Western Premier Sofia Airport.
DNASportFit се фокусира върху ДНК анализа на генетични маркери, свързани със спорта и здравословното хранене. На база изследването, клиентите получават персонален генетичен профил, разкриващ сигурната формула за максимално ефективен тренировъчен и хранителен режим. Прилагайки науките на нутригеномика и атлетикогеномика, се постигат максимални спортни резултати и желана визия, според индивидуалните генетични заложби.
Гените са ключът към успеха, твърдят специалистите.
DNASportFit анализира ДНК, за да открие най-подходящите тренировки и хранителен режим.
“Важно е да се храним според нашето ДНК. Генетичните фактори предопределят от 40 до 60% от теглото. А правилното хранене е най-важният фактор за постигане на оптимални резултати в спорта. Науката нутригеномика, разчитайки нашите гени, казва с абсолютна точност каква диета е подходяща. Един просто изпълним и достъпен ДНК тест за хранителния метаболизъм може да промени живота ни завинаги”, споделят иноваторите, чиято лаборатория е с международно признание.
Медицински оскари ДНА
Всички лабораторни анализи се извършват от Генетична и медико-диагностична лаборатория Геника, част от Геномен Център България АД, чрез услугата DNASportFit. Геномен Център България АД е българският международен лидер в областта на генетиката. Основната цел на лабораторията е усвояването и прилагането на нови технологии и научни данни от областта на биомедицинските науки за диагностични цели. Лабораторията е сертифицирана по Instand e.V. и подлежи на ежегодишен международен качествен контрол. Всяка ДНК екстракция се придружава от редица стандартни контроли за качество, за да се гарантира точността на оценка на анализираните проби и коректност на резулатите. Спортен консултант на проекта е многократният носител на национални и международни купи по танци – Атанас Месечков.
Голямата награда за цялостен принос в развитието на медицината, която ще бъде връчена по време на церемонията за Медицинските Оскари, ще отличи постиженията на академик д-р Богдан Петрунов, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Третото издание на годишните награди National Medical Awards 2017 подкрепя националната кампания “Не на насилието”, която възниква в отговор на зачестилата агресия срещу лекари в цялата страна. Информационната кампания е по инициатива на Български лекарски съюз в партньорство с пациентски организации „Заедно с теб“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *