Тежки условия на Троян – Кърнаре и ”Петрохан”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Тежка е обстановката на проходите Троян – Кърнаре и “Петрохан”, където работят екипи от пътните управления, горските стопанства, пожарникари и доброволци.
Ограничено е движението на всички автомобили през прохода Троян – Кърнаре поради влошаване на метеорологичните условия и паднали дървета на пътното платно.

Проходът “Петрохан” също остава затворен. Снеговалежът и нападалите от тежката листна маса дървета ограничиха движението и на пътя Шипково – Рибарица в Ловешка област, съобщи за БТА председателят на УС на Агенция “Пътна инфраструктура” инж. Дончо Атанасов, който е на Троянския проход.

На място е и областният управител на Ловеч Георги Терзийски. Екипи на Областното пътно управление, Регионалното управление “Пожарна безопасност и защита на населението”, от горските стопанства и доброволци работят за разчистването на Троянския проход.

“Има екипи както от Троян към Беклемето, така и от южната част, където има около 2 км нападали дървета и е непроходимо. Пътната настилка и изчистена до асфалт, но листната маса по дърветата създава огромни проблеми.

Температурата е минус 1 градус, около 20-25 см е снегът. Намалява снеговалежът и вятърът отслабва”, каза инж. Атанасов.

По думите му проходът ще бъде затворен за неопределено време, тъй като продължават да падат дървета. “Докато не сме сигурни, че проходът е обезопасен, няма да го пускаме”, добави той.

От хидрометеорологичната станция в Ловеч съобщиха, че дъжд и сняг през последното денонощие са паднали в Чифлик и Шипково съответно 53 и 51 литра на кв. метър.

Най-много са падналите валежи от дъжд в Рибарица – 65 литра на кв. метър. В останалите части на областта количествата са между 45 и 50 литра на кв. метър. Нивото на река Осъм в Ловеч се е качило с 48 см, а в Троян – с 30 см.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *