БНР: Не виждаме причина да се извиним на Валери Симеонов

Споделете лесно и бързо тази публикация

Ръководството на БНР не вижда никаква причина да поднася извинения за това, че Радиото изпълнява задълженията си на обществена медия.
Позицията е по повод ултиматума, който вицепремиерът Валери Симеонов даде на няколко медии, сред които и Националното радио, да получи извинение за начина, по който беше отразено участието му в Нова телевизия преди няколко дни.

Ръководството на БНР изцяло подкрепя журналистите в медията и категорично отхвърля всякакви заплахи и опити за оказване на пряк или косвен натиск върху тях в изпълнение на професионалното им право и задължение да водят диалог, да задават въпроси и да очакват отговори в интерес на българското общество, се посочва в позицията на ръководството на БНР.

По-рано Валери Симеонов заяви, че завежда съдебни дела към няколко български медии, тъй като 24-часовият ултиматум, който им постави вече е изтекъл.

След интервю по Нова ТВ в петък вицепремиерът от “Обединени патриоти” обвини национални медии, че водят “мащабна организирана клеветническа кампания” срещу него, заплаши ги със съд и постави срок да му се извинят.

ГЕРБ се разграничиха от ултиматума на Симеонов към медиите.

Според Валери Симеонов той не е заплашил Виктор Николаев.

“Както всеки човек може да види и чуе от записа, дори за миг не съм заплашил Виктор Николаев – напротив, темата през цялото време бяха компроматните атаки на БСП и как те могат да спретнат на всеки човек един “-гейт”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *