Разширяват зелената зона за паркиране в още квартали

Споделете лесно и бързо тази публикация

Гражданите от още няколко столични района са предложили да се разшири “зелената” зона за паркиране.
Това са районите “Оборище”, “Възраждане”, Крива река в “Красно село”, Горни Лозенец и други.

В Центъра по градска мобилност пристигат множество искания от различни райони в близост до зоните за почасово платено паркиране за въвеждане на зона и при тях, каза Румяна Милова, директор на дирекция “Паркиране и гаражи”, цитирана от “Фокус”.

Гражданите най-често аргументират искането с наличието на множество неправилно паркирани автомобили.

Разширяването на платените зони за паркиране се прави след направени предложения от гражданите и районните администрации.

От 1 октомври обхватът на зелената зона за платено паркиране в районите “Лозенец” (долната му част) и Средец” беше разширен след решение на Столичния общински съвет от 20 юли.

Тогава се разбра, че се обсъжда разширение на “зелената” зона и в други райони на София – в “Оборище”, в района на пазара “Димитър Петков” във “Възраждане”, в “Красно село” – около Военномедицинската академия, бул. “Ив. Гешов”, бул. “Тотлебен” и “Пирогов”. Ще се плаща паркирането и в район “Студентски” – по основните улици и трасета, заради паркиралите там автомобили, които затрудняват движението на градския транспорт.

От 1 октомври двете зони ще работят от 8.30 ч., вместо от 8.00 ч., както е сега, до 19.30 ч., вместо до 19.00 часа. В събота работното време на синята зона се удължава до 18.00 ч.

Цените за паркиране останаха непроменени. Стикерът за период от една година в “синя зона” струва 150 лв., а в “зелена зона” – 100 лева. Това прави под 12 лв. на месец за “синя зона” и 10 лв. – за “зелена зона”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *