Тримата биячи от Луковит остават в ареста

Споделете лесно и бързо тази публикация

Окръжният съд в Ловеч остави в ареста тримата обвинени за смъртта при побой на мъж от Луковит.
Окръжният съд в Ловеч наложи постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” на Веселин Костов /на 24 г./, Красимир Костов /на 35 г./ и Самир Радоев /на 22 г./, всички от Луковит, привлечени като обвиняеми за смъртта при побой на 29-годишния техен съгражданин Калоян Каменов, предаде БТА.

Престъплението е извършено на 6 октомври /петък/ около 22 часа в Луковит.

Прокурор Павлинка Кръстинова заяви в съдебната зала, че според направените огледи и разпитаните свидетели, вечерта на инцидента пострадалият, заедно с един от свидетелите – Васил Василев, се е возел в лек автомобил, шофиран от Давид Василев, който е спрял недалеч от дома, в който са били тримата обвиняеми. Давид Василев е слязъл да потърси свой близък.

Първоначално към колата се е доближил Веселин Костов, който е започнал да нанася удари на Каменов с метален инструмент. Към него се е присъединил и Красимир Костов, който е започнал да го удря с дървен крак на маса.

Присъединил се е и Самир Радоев. Пострадалият е паднал на земята, а тримата са продължили да му нанасят удари. Дошли са роднини на Каменов и той е бил откаран в лечебно заведение в Луковит, където е била констатирана смъртта му.

Аутопсия е показала, че той е починал от черепно-мозъчна травма, причинена от къс метален предмет с малка повърхност от рода на бокс.

По делото са иззети веществени доказателства, сред които и диск с видеозапис от камара, намираща се в къща, в близост до инцидента. Ще бъде назначена техническа експертиза, за да се види какво е заснето.

По време на разпитите Веселин Костов е заявил, че с пострадалия са имали стара вражда от преди 2-3 месеца. На излизане от съдебната зала той каза, че за побоя е виновен Калоян Каменов.

Красимир Костов посочи пред съда, че не той е нанесъл смъртоносния удар, а Самир Радоев дори отрече да е удрял починалия. Мерките могат да се обжалват в тридневен срок пред Апелативния съд във Велико Търново.

За подобно престъпление се предвижда от 10 до 20 години затвор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *