Папа Франциск почти изравни Тръмп по последователи в Twitter

Споделете лесно и бързо тази публикация

Папа Франциск вече има над 40 милиона последователи на страниците си на 9 езика в Туитър, предава Франс прес, като цитира информация на Ватикана.

Светият отец, който поства религиозни послания, вече се доближава до американския президент Доналд Тръмп (40,3 милиона последователи), но остава доста след Барак Обама. Той се радва на сели 95 милиона последователи. Певицата Кейти Пери с 104 милиона и канадската поп звезда Джъстин Бийбър – с над 102 милиона заемат челните места.

През последните 12 месеца последователите на папа Франциск на страниците му в Туитър са се увеличили с 9 милиона. Става въпрос за анонимни последователи, политически лидери, представители на културата, уточниха от Ватикана.

Папата има най-много последователи – 14,6 милиона, на страницата си на испански език в Туитър, следвана от тази на английски – 14 милиона. Последователите му на страницата на италиански са 4,6 милиона, а на онази на португалски – 3 милиона. Изненадващо много са последователите му на страницата на латински – над 843 000.

Папа Франциск освен това има 5 милиона последователи в Инстаграм.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *