Арестуваните предполагаеми терористи в Истанбул достигнаха 40

Споделете лесно и бързо тази публикация

Мащабната операция на турската полиция срещу предполагаеми членове на „Ислямска държава” в Истанбул продължи и днес. След като късно снощи бяха задържани 12 души, сред които и 2 деца, в днешния ден бройката на арестуваните нарасна до 39 души.

Общо 32-ма от тях са чужденци, съобщава “Дейли сабах”, цитиран от БТВ.

Според информациите полицаите са извършили акции в осем района на града рано днес.
Седемте турци, задържани при операцията, са отведени в дирекцията на отдела за борба с тероризма в истанбулския квартал Фатих. По отношение на 32-мата чужденци са предприети действия за депортация.

При акциите са иззети голям брой дигитални материали и документи.

В рамките на операцията в апартамент на жилищна сграда в истанбулския квартал Фатих са влезли спецчасти, които извършили около едночасов обиск. Акцията е била проведена при засилени мерки за сигурност, като полицаите отцепили района около сградата за пешеходци и автомобили. При действията на полицията са били задържани 12 души – осем жени, две деца и двама мъже.

Турция е депортирала над 5000 заподозрени от ИД и 3290 чужденци от 95 различни страни през последните години, отбелязва “Дейли сабах”. В страната бяха разбити терористични клетки, които осигурявали логистична подкрепа за ИД в Сирия и Ирак или подготвяли атаки вътре в страната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *