Повече от 10 000 засечени да шофират след употреба на алкохол

Споделете лесно и бързо тази публикация

За първите девет месеца на годината у нас са регистрирани 342 пътнотранспортни произшествия, в които има установен участник, употребил алкохол.
От началото на годината са установени 10 297 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – съобщи инспектор Мария Ботева от ГДНП при откриване на поредното издание на кампанията „Алкохолът е лош шофьор“, предаде пресцентърът на МВР.

Шофирането след употреба на алкохол е опасно. При тези случаи са загинали 29 и са ранени 433 души – съобщи инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“ в ГД „Национална полиция“ при отриване на поредното издание на социално-отговорната кампания.

Според данните за периода от 1 януари до 8 октомври, 10 297 водачи са засечени да шофират с алкохол над 0,5 промила, от тях 4 921 – с над 1,2 промила, което е престъпление, съгласно закона.

За шофиране след употреба на алкохол на 3 342 собственици на автомобили е наложена принудителна административна мярка „прекратяване на регистрацията на пътното превозно средство“ по чл. 171, точка 2а, в сила от тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *