12 души задържани при спецакция срещу наркоразпространението в Бургас

Споделете лесно и бързо тази публикация

Операцията е проведена под надзора на Специализираната прокуратура

При спецакцията, започнала рано тази сутрин в Бургас, са претърсени 10 адреса, задържани са 12 души и са открити и иззети марихуана, метаамфетамини и синтетични наркотици, чийто състав предстои да бъде установен. Това съобщи на брифинг административният ръководител на Специализираната прокуратура Иван Гешев.

Намерени са още боен пистолет, бухалки, ловна пушка, везни, пари, високотехнологична инсталация за цялостно обзавеждане на модерна нарколаборатория. Той уточни, че действията по разследването продължават и в момента.

Работата по случая започнала през юни тази година. Това заяви директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов. Той поясни, че това е новосформирана група, която е оказвала влияние на оперативната обстановка на територията на Бургас, а целта на днешната операция е била да бъде елиминирана още една група, разпространявала наркотици в областта.

Главен комисар Ивайло Спиридонов информира, че групата освен с разпространение на дрога, основно в Слънчев бряг, Поморие и два бургаски квартала, се е занимавала и със силови действия по отношение на дилъри, които или са отказвали да работят, или са противоречали на интересите й. По думите му целта на разследването е да се докаже организирана престъпна дейност на петима от задържаните, които са криминално проявени за най-различни престъпления.

“Имаме много веществени доказателства, които са иззети”, поясни Спиридонов. Прокурор Иван Гешев отбеляза, че ГДБОП и Специализираната прокуратура работят сериозно и в синхрон в борбата срещу разпространението на наркотични вещества.
“Хората, които задържаме и работим по тези дела, тровят нашите деца. Това е факт и не бива да забравяме, че това е сериозно престъпление с остър социален ефект”, допълни прокурор Гешев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *