Първа жертва на бедствието в бургаско

Споделете лесно и бързо тази публикация

Един човек се е удавил в наводненото бургаско село Полски извор, община Камено.

В с. Черни връх има жена в неизвестност. Тя е подала сигнал на телефон 112, но сега спасителните екипи не могат да я открият.

77 души са поискали да бъдат евакуирани от наводнените си домове. 8 екипа пожарникари са на терен. В спасителните действия са се включили и водолази, тежка техника, верижна машина “Амфибия”.

В Камено е обявено бедствено положение, в Бургас на този етап то е частично.

В следствие на проливните дъждове са се образували високи приливни вълни, които са заляли пътища и жилищни постройки в селата Полски извор, Ливада, Тръстиково, Черни връх. Пострадали са и части от кварталите на Бургас „Меден Рудник”, „Горно Езерово” и „Долно Езерово”.

В село Трояново са отнесени цели улици, както и площадът. Спасителните екипи не могат да стигнат до селото, защото цялото населено място е под вода.

Усложнено е положението и в общините Карнобат и Созопол. Наводнени и непроходими са пътищата с. Извор – с. Зидарово и Бургас- Средец, в отсечката Меден Рудник – село Черни връх, Полски извор -Тръстиково, Средец – Айтос, в района на Русокастро. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут: път III-795 Карнобат – Средец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *