Министър Кралев връчи призовете в категория “Спорт и младежки политики” на церемонията “Кмет на годината 2017”

Споделете лесно и бързо тази публикация

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи призовете на отличените общини в категория “Спорт и младежки политики” по време на церемонията “Кмет на годината 2017”.
BONC1755
Победител в категория “Голяма община” според вота на гласувалите е община Кърджали. Министър Кралев изтъкна, че в Кърджали напредъкът в изграждането на спортна инфраструктура е осезаем. Той заяви, че две важни спортни съоръжения в Кърджали ще бъдат официално открити до края на годината. Приключва ремонтът на закрития плувен басейн, както и на стадион „Дружба”, който не е обновяван повече от 40 години – от своето построяване. Вложените средства са близо 4 млн. лв. по договор с Министерство на младежта и спорта и от бюджета на Oбщината.
BONC1604
“През следващата година плануваме да инвестираме средства за изграждане и реновиране на спортна инфраструктура както в региона на Кърджали, така и в цялата страна. Сигурен съм, че българските граждани виждат и оценяват нашите усилия”, посочи спортният министър.
Красен Кралев подчерта, че правителството на Бойко Борисов е било първото, което е започнало да инвестира в строителството на спортни съоръжения. “Само тази седмица открихме две нови спортни зали – в Димитровград и в Сливен, както и реновирания спортен комплекс “Академика 4-км” в София”, каза той.
Министърът на младежта и спорта връчи призовете и на общините Първомай и Сопот, където според вота на гласувалите в анкетата също се наблюдава развитие на спорта и младежките политики.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *