Стотици роми обсадиха болница след катастрофата с БМВ

Споделете лесно и бързо тази публикация

Над 350 роми са обсадили снощи областната болница в Пазарджик след катастрофата, при която загинаха 18-годишно момче и 22-годишна жена.
Сигналът за инцидента, който е станал между пазарджишките села Братаница и Ветрен дол, е подаден около 18 часа в неделя.

18-годишният шофьор на лек автомобил “БМВ” предприема рисково тройно изпреварване, но загубил контрол над колата, която е изхвърчала от пътя и се е ударила в крайпътно дърво. След удара БМВ-то е било смачкано до неузнаваемост. На място е загинал 18-годишният спътник на водача, който е седял на предната дясна седалка.

В болницата в Пазарджик са транспортирани шофьорът и 22-годишна жена, която се е возила на задната седалка. Въпреки усилията на лекарите тя е починала.

Двамата загинали и водачът са от ромския квартал “Изток” в Пазарджик. Минути, след като в квартала се разбира за жестоката катастрофа, над 350 роми буквално блокират областната болница. Те искали да се саморазправят с дежурните лекари и да поискат от тях обяснение защо не са спасили близките им от смачкания автомобил. Лекарите подават сигнал с паник бутон.

„Изключително признателни сме на структурите на МВР и лично на главен комисар Йордан Рогачев за адекватната реакция през изминалата нощ, която е била изключително тежка от колегите в нощното дежурство”, каза пред „Пазарджишка Марица“ изпълнителният директор на Областната болница д-р Васил Вълчев.

Според него, до сблъсъци не се е стигнало само благодарение на реакцията на полицията.

“Две минути след подаването на сигнала от колегите на място са пристигнали 5 патрулки с общо 25 униформени служители и обучени кучета. В определен момент, когато напрежението е ескалирало, е дошла подкрепа и от жандармерията. Така на медиците е осигурено спокойствие, за да могат пълноценно да вършат работата си“, каза още д-р Вълчев.

Изпълнителният директор подчертава, че не за първи път разчитат на подкрепа от МВР.

Тежко раненият шофьор на БМВ-то е настанен в неврохирургията, но опасност за живота му няма. Пред болничната му стая има охрана от двама полицаи, защото е задържан заради катастрофата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *