Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

”Антирекорд” за Тръмп

Популярността на американския президент Доналд Тръмп достигна нов минимум – само 33 процента от американците одобряват дейността му.
Това показват оповестени в понеделник данни от социологическо проучване на агенция Галъп, която прави ежедневни изследвания, съобщиха ТАСС и БТА.

По данни от проучването на 29 октомври 33% от участниците се изказват в подкрепа на Тръмп, а 62% дават на неговата работа незадоволителна оценка. В анкетата са участвали 1500 души, а процентът на грешка е 3 на сто.

В периода 26-28 октомври подкрепата за Тръмп се запази на равнище от 35 процента. През целия октомври този показател не превиши 39 на сто.

Предишният „антирекорд“ бе регистриран на 14 август, когато Тръмп събра подкрепа от едва 34 процента от американците, докато 61 на сто бяха против него.

Пик в подкрепата за американския президент, без да се брои първата му седмица в Белия дом, бе регистриран на 11 март, когато 45 процента от американците одобряваха дейността му. На обратното мнение бяха 49 на сто.

Рейтингът на демократите Барак Обама и Бил Клинтън – предшественици на Тръмп, никога не са падали съответно под 38 процента и под 37 на сто.

Нивото на подкрепа за президента Джордж Уокър Буш веднъж падна до 25 процента, припомня агенцията.

Таласъми в Белия дом

Междувременно Тръмп и първата дама Мелания поздравиха някои от 6-те хиляди деца и възрастни, които бяха поканени в Белия дом за традиционното празненство в навечерието на Хелоуин. Деца от над 20 училища от окръг Колумбия и щатите Мериленд и Вирджиния, както и семейства на военни и членове на организации на местната общност, присъстваха на празненството на Южната морава.

За първия си Хелоуин в Белия дом президентът на САЩ се маскира като себе си, включително с характерната за него червена вратовръзка.

Призрачна музика се носеше от високоговорители, а машини изпускаха мъгла. Тикви, издълбани с образите на бивши президенти, украсиха южния вход на Белия дом. Черни паяци увиснаха от паяжини между колоните на входа, а на козирката бе поставен надпис „Хелоуин в Белия дом 2017“.

Доналд Тръмп и първата дама, която бе облечена с дълго палто в хладното време, посрещнаха призраци и таласъми, динозаври, спортисти, полицаи, скелети и други подобни.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *