Столична община със специална награда от Строителните Оскари 2017

Споделете лесно и бързо тази публикация

СТОЛИЧНА ОБЩИНА3
Международното жури акцентира на иновациите в конкурса

Инвестициите в строителство и ремонти на детски градини и училища през 2017-та година поставя Столична община на лидерската позиция в сферата на общественото строителство с инвестиция от над 20.5 млн.лева, категорично е международното жури на седмото издание на конкурса за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017. Церемонията ще се състои на 1.11.2017 г. в хотел Best Western Premier в София.
Столична община изгради 6 нови детски градини в районите “Люлин”, “Витоша”, Красна поляна”, “Младост”, “Красно село”. Близо 8 млн. лева са инвестирани в район “Люлин” в строителство и ремонти на детски градини.
С въвеждането на мерките за енергийна ефективност при ремонтите се постига около 60% намаляване на разходите за отопление.
ИНОВАЦИИ ПЕРЕЛИК ПАМПОРОВО
До края на година се очаква да приключи строителството на 3 нови детски градини – в кв.”Бояна”, район “Витоша”, в “Красна поляна” и в “Люлин”. Планирани са нови детски градини в “Манастирски ливади” и “Кръстова вада”.
В София бяха извършени ремонти на сградите на 45 училища и детски градини. Също така бяха изградени 52 детски площадки и бяха отделени 2,7 млн. лв. за специална програма за ремонт и възстановяване на детски площадки във всички райони.
Иновациите в луксозното строителство също са на фокус в седмото издание на конкурса, съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Иновациите в енергийната ефективност на хотел Перелик в курорта Пампорово получиха номинация за престижните награди. Високите изисквания за целогодишна експлоатация на хотела, определя необходимостта от охлаждане през лятото и отопление през зимата. Отоплителната и климатична система дават възможност хотелът да се класифицира като „Луксозно изпълнение – 5 звезди”.

Фирма ЕКОТОП изпълни иновативна модулна отоплителна и климатична система, която е контролируема и регулируема инсталация, разделена на самостоятелни модули. Това позволява климатичната система да работи независимо, както само за една или пет стаи, така и по избор за отделен коридор или за отделен етаж, а при нужда и за целия хотел.
Системата позволява комфортно поддържане на микроклимата във всяко помещение и паралелно с това намаляване на експлоатационните разходи над 30%.
Международно жури от експерти и инвеститори от Италия, Англия, Русия и Eвропейския икономически сенат ще оценява участниците в седмото издание на годишните награди за луксозно строителство, архитектура и дизайн LUXURY PROPERTY AWARDS 2017.
Своята оценка за номинираните ще даде мистър Клифърд Джон Портлок – един от водещите строителни индустриалци в Англия.
Зад гърба си има множество престижни строителни проекти, като сред тях са един от лондонските театри, звеното за ядрено магнитно наблюдение в болница “Хай Уайкомбе”, университетски зали в Оксфорд и Гилфорд, научни лаборатории в Оксфордшир, училища, синагоги, голяма фабрика за замразени храни близо до Лондон, банки и много жилищни обекти в Англия и Германия. Както и хотел и апартаменти в България, където среща прекрасната си съпруга Вили. В журито са още италианският инвеститор и консултант Микеле Виола, д-р Дийпак Нарвал от Европейския икономически сенат, президентът на International Diplomatic Club – Amicability Сергей Дворянов и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *