Цветанов: Новият здравен министър няма да е лекар

Споделете лесно и бързо тази публикация

Номинираният за нов министър на здравеопазването няма да бъде лекар. Това обяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което усили спекулациите относно това, че постът ще бъде зает от зам.-министъра на финансите Кирил Ананиев.

По-рано днес, след среща между коалиционните партньори от ГЕРБ и Обединени патриоти, от правителствената пресслужба обявиха, че вече има номиниран кандидат за здравен министър, но името му не бе посочено. Веднаг след това в медиите изтече информация, че става въпрос обаче точно за Ананиев.

„Даваме голям кредит на доверие за бъдещия министър на здравеопазването. Вече има политическо решение кой да бъде кандидатът, като на 10 ноември ще бъде огласено неговото име”, коментира Цветанов от Русе, където присъства на изнесено заседание на Комисията по вътрешна сигурност.

Той се въздържа от назоваване името на бъдещия министър, като отбеляза, че това ще стори министър-председателят Бойко Борисов на 10 ноември.

Решението номинираният за министър да не е лекар е продиктувано от много обстоятелства.

„Парите се увеличават ежегодно и смятам, че един такъв подход би бил полезен”, обясни Цветан Цветанов, цитиран от пресслужбата на ГЕРБ.

По думите му дали ще бъде запазен екипът на подалия оставка проф. Николай Петров ще бъде решение на неговия наследник.

„Хората в него обаче трябва да бъдат задължително свързани със здравеопазването”, уточни Цветан Цветанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *