Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в Търново

Споделете лесно и бързо тази публикация

След като бе овладян още през нощта пожарът, който изпепели 6 декара производствени площи в един от най-големите месокомбинати във Велико Търново, вече е напълно потушен, съобщава БНТ.

И тази нощ обаче на място ще останат четири пожарни, които ще следят за нови огнища. Продължават постоянните измервания на въздуха, към момента не е засечено превишение на нормите.

Предполага се, че вече е известна причината за пламването на пожара. И тя е късо съединение според служител на фирмата, която е собственик на месокомбината, съобщава БТВ. Пламъците тръгват от помещение между административната сграда и склада с хладилните камери. Засегнати са 6 000 квадратни метра, а със стихията се борят 13 екипа на пожарната.

Въпреки това наглед ясната вече причина, по случая вече беше образувано досъдебно производство и тече разследване. Служителите на следствените органи влязоха на място днес следобед. Официално те работят по няколко версии, освен за късо съединение, включително и за умишлен палеж.

По думите на служителя, въпреки щетите за милиони левове работещите в месокомбината ще запазят работните си места. Сградният фонд е застрахован, но не и оборудването. Въпреки това до дни месокомбинатът отново ще започне да работи. Още днес част от служителите дори се завърнаха на работа след потушаването на пожара.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *