Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Общество Свят

Министър Кралев откри 32-то Световно първенство по батут в София

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 32-то Световно първенство по батут за мъже и жени, което се провежда в Арена Армеец в София между 9 и 12 ноември. „Благодаря на Българска федерация скокове батут за усилията, които е положила за организирането на това първенство и за развитието на този атрактивен спорт. Успешното провеждане на шампионата ще издигне авторитета на българската федерация на световно ниво“, заяви Красен Кралев. В официалната церемония по откриване на първенството участваха и председателят на БФ Батут Стоян Димитров и членът на Изпълнителното бюро на Световната федерация по гимнастика (FIG) Мартин Робин. Бяха издигнати знамената на 35-те държави участнички в първенството.
KBA_1595
Официални гости на първия ден от Световното първенство по батут за мъже и жени бяха и четирикратният олимпийски медалист Йордан Йовчев, председателят на Българска федерация по спортна гимнастика Красимир Дунев, зам.-кметът на София Тодор Чобанов, заместник-посланикът на Австралия в Гърция, който отговаря и за нашата страна Андреа Карло Биги и почетният консул на Австралия Индиана Трифонова.

KBA_1538
В надпреварата между 9 и 12 ноември отличия ще си оспорват състезатели от 35 държави в три дисциплини: голям батут (олимпийска), двоен минибатут и скокове на пътека. Голямата звезда на първенството е носителят на 3 олимпийски титли и 14 златни медала от световни първенства Донг Донг от Китай. За Световното първенство по батут в България ще пристигне и президентът на FIG Моринари Ватанабе, който в понеделник – 13 ноември ще бъде удостоен със званието „Почетен професор” на Национална спортна академия „Васил Левски”. Моринари Ватанабе ще проведе и среща с министър Красен Кралев в събота.
През следващата седмица в София ще се проведе и Световно първенство за младежи, юноши и девойки. В него България участва с 14 състезатели на олимпийската дисциплина – голям батут. Имаме шансове за влизане сред първите 8 и евентуално за медали.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *