Часове по финансово образование влизат в 50 училища в страната

Споделете лесно и бързо тази публикация

Меморандум за сътрудничество в подкрепа на финансовото образование в клас подписаха 8 браншови организации от финансовия сектор днес (15 ноември) в София, съобщава БНТ. Това се случи на среща между представители на банковия сектор в България по време на откриването на проекта “Практични финанси”, организиранa от „Джуниър Ачийвмент”. Той е подкрепен от Mинистерството на образованието и науката и предвижда в рамките на учебните часове в 50 училища от страната да се проведе курс по финансова грамотност в гимназиалните класове през 2018-а.

В учебната програма на проекта “Практични финанси” децата ще се обучават как да управляват личните си финанси, като изготвят бюджет, запознаят се с функцията на дебитната и кредитната карта и научат – как да изберат най-подходящия кредит за целите им.

Учебният курс по финансова грамотност ще е в рамките на 72 часа по време на двата учебни срока и ще е насочен към горните гимназиални класове. Подходът, който ще се използва е учене чрез правене.
Представители и работещи във финансовия сектор ще влезнат в ролята на ментори в часовете по “Практични финанси”, за да бъде обучението максимално в полза на учениците.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *