Oбщина Приморско с престижна номинация за лидер в туризма на Балканите

Споделете лесно и бързо тази публикация

Форумът за туристическата индустрия в региона ще се проведе на 5 декември в София


Една от водещите туристически дестинации на Балканите – българското Черноморие, ще бъде представена по време на третото издание на годишните награди за Балканска туристическа индустрия с един от лидерите в туризма – община Приморско.
Церемонията ще се състои на 5 декември от 20 ч. в хотел Премиер Бест Уестърн, а международно жури от експерти ще оценява кандидатите за престижните статуетки, съобщават организаторите ВИП Комюникейшън.
Приморско Кмет Германов Музей
Тя е разположена на българското южно Черноморие на площ от 350,7 кв.км. и е известна с изключителното съчетание на лазурни плажове с красиви заливи, чрез които Странджа планина прегръща морето. Тук си дават среща не само морето и гората, но и две географски ширини – умереноконтитенталният климат се слива със средиземноморския.
На територията на общината вият снаги реките Дяволска, Ропотамо и Караагач, чиито брегове пленяват с дивната си растителност. Наличието на редица защитени зони като „ Водни лилии”, блатото „Стамополу”, резерват „Ропотамо”, тракийското светилище „Бегликташ”, скалният феномен „Лъвската глава”, крепостта „Урдовиза”, както и гостоприемството на местните жители превръщат община Приморско в желано място за отдих и развлечение.
На територията на общината се намират селищата : гр.Приморско, гр. Китен, с. Ясна поляна, с. Веселие, с. Писменово и с. Ново Паничарево. Общият брой на живеещите в общината са 7 219.
Mejdunaroden folkloren festival Atlimanska ogyrlica 2017-
От 2011 година кмет на Община Приморско е д-р Димитър Германов. Под негово ръководство морската община беше обявена от Института за пазарна икономика за първенец по усвоени евро средства на глава от населението спрямо останалите общини. След обновяването курортите Приморско и Китен могат да бъдат сравняван с места за отдих от европейска и световна величина.
Една от гордостите на Приморско, реализирана със средства от Европейския съюз е Историческия музей. Той е разположен в център на града. В него са експонирани културните ценности, разкрити при извършените археологически разкопки на територията на община Приморско. Музеят разполага с просторни експозиционни зали и новоизграден модерен трезор с най – високото ниво на сигурност, в който се съхранява уникалното тракийско златно съкровище, открито в края на миналата година в местността „Силихляр” и обявено за находка на 2016 година.
Иновативния подход на представяне на експонатите в музея, включва единствената в България ефектна 3D холограма, изобразяваща тракийски жрец, които подканва гостите да посетят тракийското светилище „Бегликташ”.
Община Приморско е известна и с богатия си спортен и културен календар, което е прави и предпочитано място за любителите на силни усещания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *