Министър Кралев награди младия автомобилен състезател Иван Влъчков с почетен плакет на ММС

Споделете лесно и бързо тази публикация

Кралев се качи на българския състезателен автомобил Sin Car R1

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с 18-годишния пилот Иван Влъчков, който постигна сериозни успехи в началото на своята състезателна кариера. През 2017 г. той дебютира в европейските серии GT4 с българския отбор „София Кар Моторспорт“ и с българския състезателен автомобил Sin Car R1. Влъчков се нареди на пето място в индивидуалното класиране, а „София Кар Моторспорт“ зае трето място в отборното подреждане.
Министър Кралев връчи на Влъчков почетен плакет на ММС за постигнатите успехи и му пожела още по-силни резултати през следващата година. На срещата присъстваха също народният представител от Русе Пламен Нунев и русенският инженер и предприемач Росен Даскалов, който е шеф на отбора „София Кар Моторспорт“ и конструктор на състезателния автомобил Sin Car R1.
CM8A0721
Даскалов показа на министъра купата за третото място в отборното класиране в Европа, която е била връчена при раздаването на годишните награди на сериите GT4 в Париж през изминалия уикенд. Той подари на Кралев умалено лимитирано издание от карбон на състезателен автомобил Sin Car R1.
Влъчков и Даскалов запознаха министъра с плановете си за развитие в автомобилния спорт и за реклама на България пред широката аудитория по целия свят на сериите GT4.
„В този етап от развитието на един спортист е важно да се поставят високи, но реалистични цели и да се постигат последователно. Когато се работи правилно и всеотдайно, се върви нагоре към все по-сериозни успехи“, заяви Кралев.
CM8A0624
„Влъчков е много талантлив, но проявява също така хладнокръвие и дисциплина, благодарение на които бързо се превърна в един от най-добрите пилоти в своя клас. На неговите резултати дължим третото отборно място в Европа“, каза Даскалов.
През 2016 г. Влъчков стана най-младият републикански шампион в историята на българския автомобилен спорт, като спечели титлата в клас „Туринг“ на 17-годишна възраст. През 2017 г. той защити титлата с пет победи от пет състезания. В европейските серии GT4 през 2017 г. българинът участва в шест от 12-те състезания, като в пет се класира в челната тройка.
Влъчков и Даскалов запознаха Кралев с българския състезателен автомобил Sin Car R1. Министърът разгледа и тества колата на паркинга пред националния стадион „Васил Левски“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *