25.07.2024

Любослав Пенев обяви кандидатурата си за шеф на българския футбол

Любослав Пенев лично обяви кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз (БФС) в интервю за БТВ.

„Аз съм тук, за да се кандидатирам и да бъде новия президент на Българския футболен съюз. Абсолютно го заявявам.“, обяви Любослав Пенев и допълни, че би работил за развитието на футбола у нас и с част от най-големите родни имена в играта.
.
„Отсъствах известно време. Чета, преглеждам пресата и е време да се покажа. Показвам се, защото сега е моментът. Няма конкретен отбор, няма конкретно лоби. Предполагам, че ще ме издигнат няколко отбора, няма да бъде само един. Всеки един клуб има един глас. Който иска промяна – да ме подкрепи. Който иска да се случат всичките тези неща – да ме подкрепи. И съм сигурен, че много клубове, дали са аматьори, дали са професиналисти, ще ме подкрепят“, каза бившият голаджия на ЦСКА, „Валенсия“ и „Атлетико“ (Мадрид).

„Искам националният отбор отново да е топ, да се класира за eвропейски и cветовни първенства, задължително да се класира. Искам България отново да се гордее с националния си отбор. Според мен е време за промяна, кардинална промяна. 12+2 години управление ясно и точно се показват, че този модел не е печеливш. Визирам като цяло шапката на БФС, цялостност на управлението“, коментира Любослав Пенев визирайки управлението на бившия му съотборник в националния отбор и настоящ президент на БФС Борислав Михайлов.

Относно начините, по които би постигнал целите си Пенев заяви:

„Много неща бих направил. На първо място ще въведа съвсем различна методика за детско-юношеския футбол. Нашите отбори се представят далече от това, което могат като качества. Това, което постига „Лудогорец“ не е достатъчно“.

На въпрос кого би поканил в своя екип, Пенев отговори: „Един Бербатов, Стилиян Петров, Краси Балъков. Визирам от малко по-различни поколения. Това са прекрасни футболисти, които са прославили България в чужбина. Въпрос на разговор. Защо не? Бих потърсил и Христо Стоичков. Не е невъзможно“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *