За Коледа ще има сняг

Споделете лесно и бързо тази публикация

Обилни снеговалежи се очакват на 22 и 23 декември с тенденция да спрат на 24 декември. На Коледа няма да има валежи. Снежната покривка може да достигне до 20 см като времето ще бъде благоприятно за ски по зимните курорти. След Коледа ще има нов динамичен период с нови превалявания от сняг. Това каза в “Денят започва” климатологът доц. Георги Рачев.

Днес (15 декември) и утре очакваме високи температури около 18 градуса. Аномалията на температурите е между 2-4,5 градуса. От събота вечерта към неделя сутринта зимата ще дойде с нормални зимни температури. В началото на следващата седмица се очакват доста по-ниски температури от обичайното. Дневните ще достигат порядъка от -1 до 2-3, а сутрешните температури ще бъдат доста ниски. Валежи от сняг се очакват в събота.

Според доц. Рачев по всяка вероятност предстоящата неделя ще бъде снежна в Западна България. Снеговалежите ще бъдат на много по-малко места, като снежната покривка ще е много по-малко между 2-5 см. В сряда също се очаква снеговалеж без образуване на съществена снежна покривка. В понеделник рано сутрин температурите ще бъдат по-ниски.

От началото на зимния сезон са проверени над 45 000 автомобила като са наложени повече от 19 000 санкции. По отношение на гумите има значително по-малко нарушения – 390 случая, при които са установени нарушители за разкъсани или иззети нарушения. Това каза инспектор Мария Ботева от “Пътна полиция”.

Българите се подготвиха и всички водачи на МПС вече знаят какво да правят. Резултатите от акция “Зима” са доста шокиращи. От страна на водачите най-често нарушение през ноември е, че има неизправности по осветителните системи, чистачки или устройствата за течност.

Тя увери, че преди празниците Пътна полиция ще бъде на изходите на всички големи градове, към ГКПП, курортни комплекси, където се очаква усилен трафик.

Мария Ботева изнесе още данни като съобщи, че има 4290 случая с прекратяване на регистрациите на собственици, които са си позволили да шофират след употреба на алкохол, а 894 са за наркотични вещества.

В навечерието на студентския празник в периода от 7-10 декември има 18 случая след употреба на наркотици и 45 случая с алкохол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *