Манолова: От мораториума върху лекарствата има само губещи, въпрос на човещина е

Споделете лесно и бързо тази публикация

Мога да си позволя да кажа, че въпросът за лекарствата е въпрос на човещина, защото за разлика от политиците, аз си свърших работата. Това заяви в студиото на „Панорама” по БНТ омбудсманът Мая Манолова.

Тя отбеляза, че е направила всичко възможно да спре приемането на текстовете, като е изпращала писма до замесените депутати и е заплашила да се сезира Конституционният съд и подчерта, че в тази битка няма печеливш.

„Ако фактите са числа, милиони, проценти, средна преживяемост на онкоболните – това е абсурдна ситуация. Става въпрос за живота на хората, дори да става въпрос за двама души. Жестоко е да се произнасят присъди върху най-ценното – надеждата за лекуване”, обяви Манолова.

Според Манолова наистина има „присъда” върху надеждата за живот, когато става въпрос за единствено лекарство. Тя коментира, че не разбира упорството на онези, които са взели това решение.

„В тази битка няма печеливш. Ако мораториумът остане, има само губещи”, допълни омбудсманът и изрази надежда да не се стига до сезиране на Конституционния съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *