Заплахи за отравяне на храни в Гърция

Споделете лесно и бързо тази публикация

Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Гърция след заплахи за отравяне.
Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, след като в гръцки анархистки сайт били публикувани заплахи за заразяването им с отровни вещества, съобщиха гръцките власти, цитирани от в. “Катимерини” и БТА.

Според съобщение на гръцката полиция службата за борба с тероризма разследва случая и се опитва да открие и арестува извършителите, които твърдят, че са инжектирали солна киселина в безалкохолни напитки, прясно мляко и наденици на три компании.

Анархистката група, наречена “Зелено-черни подпалвачи”, заявила, че възнамерява да върне заразените продукти на рафтовете в супермаркетите между 20 и 24 декември.

Като предпазна мярка гръцката Агенция за контрол на храните е предложила изтегляне на определени продукти от магазините и е призовала клиентите да не ги консумират в близките дни.

Подобни заплахи бяха отправени от анархисти и през 2013 г. и 2016 г. преди Коледните празници и хиляди продукти бяха изтеглени от супермаркетите.

Предишните разследвания не откриха отровни вещества, но въпреки това властите приемат заплахата сериозно, отбелязва вестникът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *