Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Путин: Ситуацията около Косово трябва да бъде разрешена по политически път

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва ще подкрепи всяко взаимноприемливо решение на ситуацията в Косово, постигнато между Белград и Прищина, предава ТАСС, като се позовава на думите на руския държавен глава, изказани след края на срещата му със сръбския президент Александър Вучич, проведена във вторник в Москва.

„Що се касае до Косово, изхождаме от това, че ситуацията там трябва да бъде разрешена по политически път, на основата на диалог между страните и в съответствие с резолюцията на Съвета за сигурност на ООН 1244″, заяви Путин.

Руският лидер подчерта, че Москва ще подкрепи „всяко взаимноприемливо решение, което бъде постигнато между Белград и Прищина“.

„Русия е заинтересована от стабилизация на обстановката в този регион и в развиването на взаимноизгодни връзки с всички балкански страни“, увери той.

Руският държавен глава „е потвърдил пред господин Вучич, че руската страна ще продължи да оказва подкрепа на Сърбия в сферата на осигуряването на нейния суверенитет и териториална цялост“.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *