Конгресът на САЩ окончателно одобри намаляването на данъците

Споделете лесно и бързо тази публикация

Конгресът на САЩ окончателно одобри най-голямото намаление на данъците през последните 31 години.
Така бе утвърдена първата мащабна реформа на президента Доналд Тръмп в мандата му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Тръмп заяви, че приветства “една историческа победа за американците” малко преди вота на Камарата на представителите, който бе чиста формалност.

Президентът говори в Белия дом и подчерта, че “с този текст на закона до голяма степен ние премахнахме по същество Обамакеър”, както бе наречена програмата за достъпно здравеопазване. Този режим на здравно осигуряване, създаден от предшественика на Тръмп – Барак Обама, бе публично заклеймен от републиканците, отбелязва АФП.

Контролиран от републиканците, Сенатът на САЩ вече одобри най-всеобхватната данъчна реформа през последните над три десетилетия с 51 срещу 48 гласа през изминалата нощ, като всички републиканци гласуваха “за”, а всички демократи гласуваха “против”.

Камарата на представителите гласува законопроекта по-рано вчера, но се наложи Сенатът да внесе дребни корекции, за да приведе текста в съответствие с бюджетните си правила и се стигна до втори технически вот на Камарата на представителите.

Данъчната реформа ще започне да се прилага от 2018 година и ще даде на мнозинство тежест да поиска от избирателите да подновят доверието си към него на парламентарните избори през ноември идната година, отбелязва Франс прес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *