Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Art&Show Изборът на редактора

Шеф-готвачите Теньо Шишков и Антонио Иванов откриват новото кулинарно предизвикателство Le Buffet през 2018

antonio_ivanov
Антонио Иванов е шеф-готвач на Le Buffet. За своята крехка 24 годишна възраст, Антонио е едно от лицата на България, което е родено под щастлива звезда. Горд възпитаник на професионалната гимназия по туризъм в София, той стартира своята кариера още в 10-клас, когато е едва на 16 годишна възраст. Неговото усъвършенстване преминава през редица престижни ресторанти в столицата, които го срещат редица изявени имена от кулинарния ни елит – Джун Йошида, Ивайло Петков, Димо Димов и др. Талантът му не спира да му носи високи постижения, като през 2013-та година печели престижната награда „Готвач на годината“. През 2015-та става първенец в националната квалификация за най-престижното кулинарно състезание в света – „Bocuse d’Or”, където гордо защитава нашата страна в годишното издание на състезанието в Будапеща през 2016-та. От началото на 2017-та е главен готвач на верига петзвездни спа-хотели в България. В момента е едната половина на звездното дуо, виновно за изисканата кухня в ресторант Le Buffet.
Заповядайте и опитайте неговите ястия всеки ден между 08:00 и 00:00ч.

tanyo_shishkov-1
Изтъкнат професионалист с усет към детайла и с вкус за красивото. Майстор, който владее всички кулинарни стихии. Когато е само на 19 години той печели престижният приз „Сомелиер на годината“. Съосновател и председател на Българското гурме общество от 2007 до началото на 2017. Като експерт сомелиер той е и член на експертната комисия на Българското винено общество. По време на престоя си в САЩ насочва своя професионален интерес към „файн-дайн“ – търсенето на перфектната комбинация от храни, напитки и атмосфера.
С годините се превръща в един от най-търсените специалисти по хубави вина и изискани ястия, на чиято преценка се доверяват множество пет звездни вериги хотели и ресторанти. Таньо Шишков е посветил времето си на изучаването на кулинарното изкуство и непрекъснато е в търсене на нови комбинации от вкусове, аромати и атмосфера, които да бъдат съчетани така, че да предоставят максимално удоволствие на тези, за които са предназначени.
От 2015 година ръководи една от най-бързо развиващите се кетеринг компании у нас – FoodRocks. В портфолиото на компанията са както бутикови събития със седемстепенно меню за 100 гости, така и мероприятия за 5000 гости. Той е съосновател и главен шеф-готвач на ресторант Vintage Bar&Dinner в Царево.
Таньо Шишков е само на 30 години, но вече е наложено име в кулинарията у нас. Той често е канен от големи и наложени заведения в цяла България за демонстрационни вечери. Познат е и от успешното си участие в реалити формат на Нова ТВ. Горд баща е на две дъщери и син. Споделя, че една от мисиите в професионалния му път е да работи за това кулинарията да стане достъпна и интересна за децата, защото именно така те могат да бъдат ангажирани със здравословното хранене.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *