Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Hello world Internet Бизнес Бизнес Изборът на редактора

Милиардерите забогатяха с още $1 трилион

Световните милиардери през 2017 г. са станали с близо 1 трилион долара по-богати, съобщи днес Блумбърг. Собственикът на „Амазон“ поведе класацията на богатите.
Агенцията се позова на данни от рейтинга си за 500-те най-богати хора в света, който се обновява в реално време, предаде БТА.

По данни на изследването през изминалата година богатството на 440 милиардери от този списък се е увеличило с 1,05 трилиона долара, докато състоянието на 58 от включените в класацията е намаляло с 46 млрд. долара. Стойността на активите на двама от милиардерите в списъка е останала без промяна.

Общото богатство на обхванатите от класацията се е увеличило с 23 процента спрямо 27 декември 2016 година. Това отговаря на около 20-процентовия растеж, отчетен през изминалата година от индексите MSCI World (обединяващ динамиката в котировките на 1652 водещи световни компании) и S&P 500, който е основен показател за състоянието на фондовия пазар в САЩ.

Най-богатият човек в света в класацията на Блумбърг към края на текущата година е собственикът на американския гигант в онлайн търговията Амазон (Amazon) Джеф Безос, чието състояние в момента се оценява на 99,6 млрд. долара. За една година богатството му е нараснало с 34,2 млрд. долара, което е позволило на Безос да измести на второ място съоснователя на Майкрософт (Microsoft) Бил Гейтс с неговите 91,3 млрд. долара. Сподели

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *