Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Изборът на редактора Най-четени Свят

Осуетен е пореден мигрантски пробив

Турските власти са заловили голяма група мигранти и бежанци. Общо 343-ма души се подготвяли да преминат нелегално през границата в България и Гърция.

Групата била разкрита при контролни обходи на екипи на гранични войски и на войници от 54-а механизирана пехотна бригада към жандармерията, предаде БТА.

Част от бежанците се укривали в околностите на селата Боснакьой, Йени Кадън и Орхание край турско-българската граница. Друга група се укривала в околностите на Ипсала/Кипи край турско-гръцката граница.

Бежанците били от най-различни националности – сирийци, палестинци, афганистанци, иракчани, от Мароко, Либия, Алжир, Шри Ланка и Непал.

След проверка на самоличността те били предадени на Дирекцията по миграция в Одрин.

Това е поредният осуетен мигрантски наплив към България и (или Гърция). Ето някои от регистрираните от турските власти скорошни опити за пробив на границата.

На 22 ноември граничните власти в Одрин заловиха вчера група от 225 мигранти и бежанци при опит да преминат нелегално в България и Гърция. Те се укривали в близките до границата с България села Орхание, Боснакьой, Мерич и Йени Кадън.

На 8 ноември турските власти в района на Одрин заловиха група от 575 мигранти и бежанци, които се подготвяли да преминат нелегално у нас и в Гърция.

На 6 ноември в района бяха задържани 71 мигранти.

На 1 ноември турските гранични власти заловиха група от 149 мигранти и бегълци при опит да преминат нелегално в България и Гърция.

При всички от случаите мигрантите се разделят на групи и се укриват в околностите преди да опитат да преминат нелегално на българска или гръцка територия.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *