Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

ЗАКОН И РЕД Изборът на редактора Най-четени

Джебчийка обра и преби жена в магазин за дрехи

Джебчийка нападна и наби клиентка в магазин за дрехи в центъра на София, след като била изобличена в кражба и заловена на местопрестъплението.
На 27 декември вечерта нападнатата жена, която пожела да остане анонимна поради съображения за сигурност, решава да разгледа намаленията в известен магазин за дрехи на бул. „Витоша“, предаде БНТ.

„Както знаете, когато има намаления, в магазините е лудница, хора навсякъде, бутат се, аз съм с раница, вървя си и си разглеждам по щендерите, в следващия момент усещам докосване. Обръщам се, тя се прави на разсеяна, все едно си пазарува, усещам след това второ докосване и на третия път гледам раницата ми разкопчана“, споделя софиянката.

При вида на разкопчаната раница, младата жена започва да крещи – „Крадла, върни ми портмонето! Помощ!“. Виковете й обаче предизвикват агресията на джебчийката, която е от ромски произход.

„И оттам тя ме хваща за косата, сваля ме на земята и започва да ме налага, да ме рита и да ме обижда“, разказва ограбената.

Тя започва да вика за помощ и към нея се притичват клиенти на магазина, както и част от персонала, а крадлата продължава да обижда и да заплашва. През това време обаче служителките на магазина заключват вратата и се обаждат на тел. 112.

Хванатата на местопрестъплението джебчийка е откарана в Първо районно управление и задържана за 24 часа. Става ясно, че жената е арестувана и преди за същото провинение.

Това е втори случай на залавяне на джебчийки от потърпевшите за последната седмица. В социалните мрежи друга пострадала сподели как е успяла да направи засада на улични крадци в трамвай номер 7 и благодарение на намесата ѝ, полицията успява да ги арестува.

Бъдете нащрек винаги, когато сте на оживени места, съветват от полицията и добавят, че по време на коледните празници имат само 4 регистрирани случая на крадци в търговските обекти. Причината за това е, не че кражбите са намалели, а защото хората все по-рядко сигнализират.

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *