Информационна aгенция "Дартс Нюз" ©

Food Nutrition Здраве Изборът на редактора Красота & Здраве Любопитно Най-четени

Намалиха здравословните калории при хранене

Британските здравни власти препоръчаха калориите от трите основни хранения да бъдат ограничени до 1600 дневно.
Британските здравни власти препоръчаха калориите от трите основни хранения да бъдат ограничени до 1600 дневно – 400 за закуска и по 600 за обяд и вечеря, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Хората, които спазват тези препоръки, могат да си позволят и две леки закуски от по 100 калории.

Досегашните препоръки бяха за 2000 калории дневно за жените и 2500 за мъжете, дори повече за спортните натури.

Повечето хора приемат поне по 300 излишни калории дневно и това води до постоянно напълняване. Порциите стават все по-големи и мнозина ги изяждат, без да се замислят. Новите препоръки са начин хората да разберат, че ядат прекалено много.

Английската агенция за обществено здравеопазване препоръчва еднакъв брой калории и за жените, и за мъжете, за да опрости идеята. Тя призовава британците да внимават със сандвичите и кесчетата в кафенетата. Кафе с мляко и мъфин съдържат цели 600 калории, сандвич с чипс и газирана напитка – 700 калории. Индийска храна за вкъщи може да е с цели 1300 калории на ядене.

Много британци преяждат по празниците и поглъщат два пъти повече калории от нормалното. Здравните власти са обезпокоени от затлъстяването сред хората на средна възраст, което увеличава опасността от болести – диабет, рак, сърдечносъдови проблеми, инсулт, чернодробни заболявания, деменция

LEAVE A RESPONSE

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *