Задържани са двама 18-годишни за взривен банкомат

Споделете лесно и бързо тази публикация

Двама 18-годишни младежи са задържани за взривения в края на миналата година банкомат на булевард „Панчо Владигеров“ в столичния квартал „Люлин“.
Устройството, поставено в помещение за свободно ползване, беше взривено на 28 декември около 3,30 часа през нощта, но извършителите не успяха да откраднат пари.

Двамата не са криминално проявени, съобщи днес главният секретар на МВР Младен Маринов пред журналисти.

„Споделят, че мотивацията им е дошла от телевизията. Гледали са случаите на разбити банкомати, но са пропуснали последната серия със задържането на извършителя в Перник (всъщност банкоматът беше взривен в Сапарева баня, но един от извършителите – перничанин, беше задържан в района след преследване, а съучастниците му избягаха с 9000 лева – б.р.)“, каза той, цитиран от БНР.

Директорът на СДВР Ивайло Иванов пък допълни:

„Тези момчета изключително са се подготвили от това, което беше излъчвано. Оттам им е дошла идеята, оттам са видели начина, оттам са си набавили всички необходими материали. Правили са проби. Видяхте всички, че успяха да взривят банкомата, само не успяха да вземат парите. Бързо им влязохме в дирите. Задържахме ги, иначе, може би, щяха да повторят“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *