Двамата 18-годишни, взривили банкомат, остават в ареста

Споделете лесно и бързо тази публикация

Оставиха в ареста двама 18-годишни младежи, опитали се да взривят банкомат в столичния кв. “Люлин” на 28 декември 2017 г., съобщи БГНЕС.

Стойността на взривения банкомат е 27 000 лв. В него е имало 96 000 лв.

Двамата 18-годишни – Валентино Валентинов и Даниел Лулев бяха задържани за взривения банкомат на булевард “Панчо Владигеров” в столичния квартал “Люлин”. Терминалът се намира в помещение за свободно ползване. Младежите го взривили около 3,30 часа през нощта, но алармата им попречила да стигнат до парите.

Валентинов и Лулев заявиха пред съда, че съжаляват за стореното. Даниел Лулев поиска да бъде извън ареста и заяви, че сега е 12 клас и му предстоят изпити.

Валентино Валентинов също изрази съжаление и обясни, че не възприема себе си и Даниел като опасни за обществото. Двамата са съдействали на полицията не само, за да имат чиста съвест, но и за да предотвратят подобни престъпления за в бъдеще, обясни той.

Адвокатите и на двамата поискаха по-слаба мярка за неотклонение. Съдията заяви, че двамата са съпричастни към извършването на двете престъпления – взрив на имущество и опит за кражба в тежки размери. Съдията подчерта, че въпреки, че не е налице опасност, двамата да се укрият, е на лице опасност да извършат престъпление отново, независимо, че не са осъждани преди това.

Решението за мярката подлежи на обжалване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *