Наводнения и смъртоносни кални свлачища в Калифорния (видео)

Споделете лесно и бързо тази публикация

Най-малко 13 души са загинали в резултат на наводнения и кални свлачища, отнесли къщи и прекъснали важна магистрала в Южна Калифорния.
Бедствието е предизвикано от силна буря и проливни дъждове, съобщи Ройтерс, позовавайки се на местни медии.

Бурята връхлетя вчера призори, след като хиляди жители на окръг Санта Барбара по Тихоокеанския бряг северно от Лос Анджелис получиха нареждане да се евакуират. Само 10-15 процента обаче изпълниха заповедите на властите, заяви Амбър Андерсън, говорителка на пожарната служба на Санта Барбара.

Пожарникарите съобщиха, че телата на загиналите са били намерени в калта и разрушените сгради по време на спасителни операции, в които са използвани специално обучени кучета и хеликоптери. Повечето от жертвите са в град Монтесито, северозападно от Лос Анджелис, предаде Асошиейтед прес.

Пожарната служба на Санта Барбара публикува в Туитър няколко снимки, показващи цели квартали, залети от кал – на места достигаща до кръста -,съборени къщи и пътища, станали непроходими поради калта и падналите дървета, съобщи Франс прес.

Повечето от районите, засегнати от калните потоци, бяха опустошени през декември от пожара “Томас”, най-унищожителния в историята на Калифорния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *