Ердоган се зарече да удави и смаже създаваната от САЩ армия от терористи

Споделете лесно и бързо тази публикация

Президентът на Турция Реджеп Ердоган се зарече да “удави” и „смаже” още в начален етап граничните сили за сигурност на сирийските кюрди, които САЩ създават.

По думите, тези нови сили на сирийските кюрди били “терористична армия”.

“Ако сме стратегически партньори, САЩ трябва да се борят с тероризма заедно с нас, а не да използват една терористична групировка, за да се борят с друга терористична групировка”, коментира турският държавен глава, цитиран от news.bg.

Той увери, че турските въоръжени сили са напълно готови, като те щели да се “погрижат за проблемите” и да “прочистят терористите” в района на сирийските северозападни гранични градове Африн и Манбидж, които са контролирани от сирийските кюрди. Военната операция можела да започне във всеки един момент и щяла да продължи докато “нито един терорист не остане на нашите граници”.

“Имайте доверие в Турция, ако сме ваши стратегически съюзници. Ако са необходими войници в Ракка и Манбидж, можем да изпратим една или две бригади. Действайте с Турция. Това, което вършите, е погрешно, ще се срамувате пред вашия стратегически партньори”, изтъкна Ердоган.

“Тези 30 хил. терористи (въоръжени от САЩ) ще бъдат първите, които ще насочат оръжията си срещу американските войници, когато попаднат в беда. От САЩ зависи дали искат да изградят бъдеще с тези убийци, но ние не желаем нищо, което поставя нашата национална сигурност в опасност”, допълни турският президент.
Ердоган подчерта, че след приключването на операцията в Африн и Манбидж, след това действията ще бъдат разширени и към други региони в Сирия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *